Headline Copywriting

Headline Panjang Vs Pendek; Mana Yang Lebih Berkesan Untuk Menghasilkan Jualan?

Kadang-kadang kita ni dah test macam-macam jenis mazhab untuk buat ayat iklan. Lain orang, ada cara dan formula copywriting yang berbeza sampai kita sendiri confuse. Salah satu persoalan yang selalu keluar berkenaan ayat iklan adalah headline. Ada orang tanya.. “Headline panjang atau pendek, mana lebih bagus yer?” “Kalau pendek tak sampai pulak mesej. Kalau panjang …

Headline Panjang Vs Pendek; Mana Yang Lebih Berkesan Untuk Menghasilkan Jualan? Read More »

Sifu Copywriting

2 Tip Hasilkan Copywriting Bertaraf ‘Sifu’ Yang Anda Patut Tahu

Mahu tahu rahsia bagaimana hasilkan copywriting yang setaraf dengan level Sifu Copywriting?   Luangkan masa 3 minit dan hadamkan artikel ini untuk anda amalkan dalam bisnes online anda… Sekarang! Sebenarnya, isu tak ada idea untuk tulis copywriting adalah isu yang biasa. Dah tulis delete, kadang-kadang tu dah tulis panjang pun delete balik. Kena kalau masa …

2 Tip Hasilkan Copywriting Bertaraf ‘Sifu’ Yang Anda Patut Tahu Read More »

3 Struktur Copywriting yang Digunakan oleh “World Class” Copywriter

Kenapa? Kenapa anda selalu ‘stuck’ masa nak tulis copywriting? Antara sebab adalah anda tidak tahu tentang panduan struktur copywriting.  Apa struktur copywriting yang anda selalu jadikan panduan? AIDA? PAS?  Atau PASTOR? Atau anda tak tahu langsung tentang struktur copywriting?  Sekiranya anda tak tahu tentang struktur copywriting, maka artikel ini anda wajib hadamkan supaya anda dapat atasi …

3 Struktur Copywriting yang Digunakan oleh “World Class” Copywriter Read More »