Marketing

4 Langkah Close Sale Whatsapp

4 Langkah Mudah Close Sale Guna Whatsapp

Anda seorang peniaga online?Artikel ini khas untuk anda. Pernah tak mengalami keadaan apabila banyak prospek yang bertanya berkaitan dengan produk anda,tetapi selepas anda reply whatsapp mereka..krik..krik..krik..(tiada sebarang jawapan). Yang lagi bestnya apabila anda cuba menghubungi semula untuk follow up panggilan anda langsung tidak dijawab. Ini antara masalah yang sering dihadapi oleh peniaga-peniaga ONLINE dan jika tidak …

4 Langkah Mudah Close Sale Guna Whatsapp Read More »

13 Cara Meningkatkan Engagement dengan FAN di dalam Fanpage Anda

Anda sekarang ini pasti mempunyai Facebook Page dan  mempunyai Fan yang agak ramai. Jumlah bilangan fan yang ramai tidak akan menjanjikan apa-apa kelebihan jika mereka hanya diam membisu. Menjadi tanggungjawab anda sebagai pemilik fanpage untuk memastikan Fans anda take action dan berkomunikasi dengan anda. Berikut dikongsikan 13 cara yang anda boleh lakukan untuk meningkatkan Engagement …

13 Cara Meningkatkan Engagement dengan FAN di dalam Fanpage Anda Read More »

Social_Proof

3 ‘Trust tools’ yang boleh digunakan untuk meningkatkan keyakinan prospek kepada bisnes anda

“Kenapa dia tak nak beli ni? Harga aku bagi murah dah” “Lepas bagi harga senyap. Menyampah betul!” Inilah antara luahan online seller yang paling biasa kita dengar. Kalau tak biasa dengar pun, itulah luahan biasa kita. Kan? Satu perkara yang perlu kita tahu adalah apabila prospek belum ‘mahu’ membeli bukan sebab mereka tak mampu dengan …

3 ‘Trust tools’ yang boleh digunakan untuk meningkatkan keyakinan prospek kepada bisnes anda Read More »

Cara lancarkan produk

Cara Lancarkan Produk Baru Yang Belum Pernah Orang Kenali

Anda mempunyai produk baru yang anda ingin lancarkan dalam masa terdekat? Produk tersebut masih baru dan orang masih belum biasa dengannya. Dalam video dibawah ini Tuan Faris Osman (Copywriter) akan berkongsi berkaitan dengan strategi bagaimana untuk melancarkan produk yang baru yang belum pernah dikenali orang ramai.