Blog Firdaus Azizi

Cara Buat Messenger Ads yang Berkesan!

Bermula bulan 7 hari tu, kita mula nampak ramai yang dah start buat iklan messenger dan gabung dengan chatbot untuk auto-reply.

Ada juga yang mengadu, mereka dah buat Messenger Ads tapi tak jadi.

Bagi saya, isu iklan tak jadi ni bukan pada objektif FB Ads… tapi, ianya lebih kepada presentation iklan tu yang tak menarik (contoh: copywriting, gambar dan video).

Selain tu, targeting interest pun ada mainkan peranan juga dalam menentukan respon iklan.

Khas untuk anda yang nak fokus pada Messenger Ads untuk tahun 2019 ni, boleh tengok video yang saya kongsikan ni.

Dalam video ni saya kongsikan tips untuk buat iklan messenger yang berkesan.

Nak Video Panduan Facebook Ads Terkini? Percuma Sahaja!

Hanya Masukkan Nama & Alamat Emel Anda Dan Klik Butang 'Download Sekarang!'

artikel berkaitan

Cara Analisa Data Jualan Dengan Cepat Guna Google Sheet & Google Data Studio

Pejam celik pejam celik, nampaknya kita dah menghampiri penghujung 2022, cepat betul masa berlalu. Fuhh..banyak betul dugaan marketer/bisnes owner tahun ni. Mana yang run iklan mesti lagi terasa dengan cabaran performance iklan yang tak menentu. Cuba check balik sepanjang tahun 2022 ni… Ada tak kempen yang berjaya? Kempen yang tak berjaya? Kempen mana yang berbaloi

Read More »

One Comment

  1. Saya da try buat ni, guna audi yg sama mcm engagement.. pm mmg masuk bnyk.. tapi kurang berkualiti.. ramai sekadar survey harga.. pdhal dah letak harga pun kt ads… adakah audi berbeza utk 2 obj tu?

Comments are closed.